CALVARUL unor oameni din Doneţk: Trăiesc din mila altora şi îşi alungă foamea cu greu

Embed:

Criza economică din Ucraina afectează în primul rând vârstnicii şi pe cei cu venituri modeste. Aproximativ 1 500 de pensionari din satul Kommunar din regiunea Doneţk sunt nevoiţi să trăiască din mila altora. De peste patru luni aceştia nu şi-au mai primit pensiile pentru că regiunea este controlată în totalitate de separatiştii proruşi. 

Pensionarul Feodor Kiziar vine zilnic la Biserica Krişna din centrul satului. Ştie că aici va primi o farfurie de supă, un ceai cald şi o bucată de pâine. A trecut cu greu peste mândrie, dar spune că nu are încontro, foamea nu îi dă de ales.

"La început mă ruşinam. Acum însă am trecut peste ruşine. Vin aici de câteva ori pe săptămână. Marţi şi vineri ne dau terci", povesteşte bărbatul.

Mâncarea este oferită gratis datorită unor donatori.

Şi animalele fără stăpân vin aici în căutare de hrană. În unele zile mai norocoase primesc resturile rămase de la masă. Oamenii spun că durerea şi lipsurile i-au făcut mai uniţi şi mai buni unii cu ceilalţi. În pofida armistiţiului, luptele din regiune continuă.

Potrivit Kievului, rebelii proruşi au atacat de 26 de ori în ultimile 24 de ore poziţiile armatei ucrainene. Peste 4 700 de oameni au murit de la declanşarea conflictului, în luna aprilie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu