Calmîc: Reformele implementate de Guvern vor duce la creşterea exporturilor şi a investiţiilor în ţara noastră

Embed:

Reformele implementate de Guvern vor duce, în următoarea perioadă, la creşterea exporturilor şi investiţiilor în ţara noastră. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul emisiunii Fabrika.

Potrivit lui, tot mai multe companii străine sunt interesate să facă afaceri în Moldova.

"Mai multe domenii sunt acum în vizorul investitorilor străini.Astfel încât, noi ne aşteptăm la un boom, la o creştere a investiţiilor, începând cu anul viitor. Pentru că oamenii au văzut că ceea ce s-a convenit anterior, s-a realizat. Este un trend ascendent în realizare şi piaţa este acum destul de prielnică pentru atragerea investiţiilor", a declarat Octavian Calmîc, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Invitaţii din platou au discutat şi despre evoluţia exporturilor în UE, în opt luni ale anului. Aceştia au menţionat faptul că, anul trecut, 80 la sută din mărfurile vândute în străinătate din stânga Nistrului au ajuns în spaţiul comunitar.

"Uniunea Europeană este deschisă pentru a oferi sprijin Republicii Moldova. Iar sprijinul şi asistenţa tehnică care sper că va fi reluată într-un termen rapid, ne va creşte competitivitatea atât legislativă, cât şi a companiilor autohtone să lucreze în Moldova şi în spaţiul UE şi înafara spaţiului UE. Eu cel mai mult doresc să creştem exporturile în UE, iar cu aceste abilităţi putem penetra şi alte pieţe", a declarat expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniţă. 

Invitaţii emisiunii Fabrika au mai declarat că în scurt timp, Moldova urmează să primească banii promişi de UE, după ce guvernarea şi-a respectat angajamentele asumate faţă de FMI.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu