"Calm şi cinic cu autorităţile din Moldova". Ce scrie presa despre declaraţiile lui Rogozin la Chişinău

Embed:

Rusia ne sperie cu o iarnă grea. Despre asta scrie presa naţională, după declaraţiile tăioase de ieri ale vicepremierului rus Dmitri Rogozin. Potrivit jurnaliştilor, oficialul rus a fost calm şi cinic cu autorităţile de la Chişinău, iar afirmaţiile sale reprezintă o ameninţare la adresa suveranităţii ţării.

Publicaţia "Adevărul" ediţia de Chişinău scrie că emisarul Kremlinului, Dmitri Rogozin, ne-a ameninţat că am putea pierde Transnistria şi că am putea rămâne fără gaze în pragul iernii, dacă ne asociem cu Uniunea Europeană. Potrivit ziarului, Rogozin ne-a ameninţat şi cu embargouri şi restricţii pentru migranţi.

Potrivit Jurnal de Chişinău, Rogozin a ameninţat indirect Moldova cu sistarea gazelor după summit-ul de la Vilnius. Potrivit publicaţiei, care face referire la presa rusească, demnitarul rus susţine că autorităţile de la Chişinău greşesc atunci când cred că se pot asocia cu Uniunea Europeană fără a ţine cont de părerea întregului popor, în special de opinia Transnistriei.

Publika.md aminteşte că, ieri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a venit într-o vizită de două zile în Republica Moldova. După întrevederile cu premierul Iurie Leancă şi vicepremeirul Valeriu Lazăr, oficialul rus a declarat: "Nu uitaţi că vine iarna. Sper că nu veţi îngheţa".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu