Calm la suprafață, dar neliniștit sub pământ. Un vulcan din Indonezia stă să erupă

Un vulcan din provincia Sulawesi din nordul Indoneziei a aruncat fum și cenușă, autoritățile locale declarând alertă de gradul al doilea, informează agenția de presă DPA, citată de Agerpres.

Muntele Soputan a degajat luni în atmosferă un fum gros până la altitudinea de 300 de metri deasupra vârfului său, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al National Disaster Management Agency.

"Nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a activității vulcanice", a precizat Geological Agency din Indonezia pe site-ul său, adăugând că alerta a fost ridicată la un nivel situat imediat sub cel maxim.

Cu o înălțime de 1.784 de metri, vulcanul a erupt de mai multe ori în ultimul an, dar nu au existat victime, menționează agenția DPA.

Vulcanul este calm la suprafață, dar activitatea seismică arată că este neliniștit și ar putea erupe, cutremurele superficiale fiind destul de frecvente (10—15 pe zi), scrie volcanodiscovery.com anticipând că, probabil, magma se ridică încet, dar încă nu a ajuns la suprafață.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu