Calitativ şi la preț mic. Peste 220 de servicii medicale vor fi mai ieftine cu până la 70 la sută

Embed:

Peste 220 de servicii medico-sanitare vor fi mai ieftine cu până la 70 la sută. Hotărârea privind reducerea acestor tarife a fost luată de Guvern. Potrivit ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, noile prevederi le vor permite pacienților să beneficieze de servicii calitative la un preț mai mic.

De exemplu, potrivit noilor tarife, extracţia cataractei va costa în jur de 2.400 de lei în loc de 6.300 de lei, cum a fost până în prezent. Iar efectuarea unei fotoînregistrări a unui preparat macroscopic sau histopatologic va costa 45 de lei în loc de 146.

Potrivit Silviei Radu, diminuarea preţurilor a fost posibilă datorită micșorării cheltuielilor instituțiilor medicale la achiziționarea medicamentelor şi consumabilelor.

"Unele tarife au suportat o reducere de la 30 până la 69 la sută. Acest lucru a fost posibil datorita faptul că s-au întreprins măsuri de transparentizare a procesului de achiziţii. Astfel, medicamentele şi componentele care reprezintă cost în acest tarif au fost reduse", a precizat Silvia Radu.

Hotărârea Executivului mai stabileşte tarife pentru 135 de servicii noi, iar alte circa 200, care sunt demult depăşite, vor fi excluse. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu