Calitatea lucrărilor de reparație a drumului din Vărvăreuca, testată în laborator, la iniţiativa ministrului Gaburici

Embed:

Calitatea lucrărilor de reparație a drumului din Vărvăreuca, raionul Floreşti, va fi testată în laborator. Specialiştii de la Drumuri au preluat mai multe mostre de asfalt, iar rezultatele vor fi gata marți. Sâmbătă, deputatul democrat Eugen Nichiforciuc şi ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, au mers în inspecție pentru a vedea cum decurg lucrările. 

"Avem carota extrasă din structură. Putem observa diferența de straturi. Stratul superior este beton asfalt dens și stratul beton asfaltic poros, stratul inferior", a explicat Petru Talpă, șef al laboratorului de încercări la Administrația de Stat a Drumurilor.

Drumarii dau asigurări că nu au trişat atunci când au turnat asfaltul.

"Am finalizat toate lucrările pe sectorul dat. Cinci ani se dă termenul de garanție. Noi răspundem de drumul acesta", a afirmat Eugen Filipescu, șef de șantier.

Drumarii l-au asigurat pe deputatul Eugen Nichiforciuc că drumul din Vărvăreuca va rezista timpului, dar şi transportului. 

"Este foarte important să monitorizăm procesul. Proiectul "Drumuri bune pentru Moldova" este unul foarte important pentru Republica Moldova și pentru toți cetățenii. Calitatea drumului este una foarte bună", a subliniat deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc.

Potrivit ministrului Gaburici, verificări în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor se vor face pe toate drumurile recent reabilitate în cadrul programului guvernamental. 

"Noi încurajăm cetățenii să ne informeze imediat cum simt sau văd că ceva nu se face așa cum trebuie să fie făcut. Indiferent de ce se întâmplă noi vrem să facem un drum calitativ, durabil, nu pe un an doi dar pe o perioadă lungă", a declarat ministrul Gaburici.

Localnicii sunt bucuroşi că au în sfârşit un drum bun:

"Era groapă în groapă. Mergea mașina până la cimitir cu mortu, apoi mortu putea să cadă jos din masină. Acum e foarte bine și le mulțumim foarte mult".

"Este o iniţiativă bună, îşi dau interesul şi au făcut un drum foarte bun. Le mulţumim pentru asta".

Acum o săptămână, pe Internet au apărut imagini în care se vede că asfaltul nou de pe drumul proaspăt reparat poate fi scos liber cu mâna. Ulterior, Chiril Gaburici a mers în inspecţie şi a anunţat că va monitoriza personal cum sunt efectuate lucrările.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu