Călin Vieru s-a lansat în campania electorală a alegerilor parlamentare

Embed:

Candidatul independent Călin VIERU s-a lansat în campania electorală şi a prezentat programul electoral cu care se pe care și-l asumă în fața alegătorilor.

La bustul poetului Grigore VIERU din Grădina Publică "Ştefan cel Mare și Sfânt" din Chişinău a avut loc lansarea oficială în campania electorală a domnului Călin Vieru, candidat independent care concurează pentru Circumscripţia uninominală 33, din localităţile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Truşeni.

La eveniment au participat câteva zeci de susţinători, printre care şi personalităţi marcante că profesorul academic Mihai CIMPOI şi profesorul academic Nicolae DABIJA, precum şi doamna Raisa VIERU, mama lui Călin VIERU, care au dorit să fie alături de candidat la prezentarea programului său electoral.

Călin Vieru și-a fixat ca obiectiv principal angajarea Republicii Moldova pe un parcurs european hotărât, că pas absolut necesar pentru Unirea cu România.

Dintre subiectele aflate în programul politic al candidatului independent Călin VIERU menționăm: creșterea gradului de reprezentare a suburbiilor în cadrul autorităților publice locale, obligativitatea cunoașterii limbii române de către toți funcționarii de stat și utilizarea acesteia ca limbă de comunicare interetnică, interzicerea accederii în funcții publice a persoanelor condamnate penal, abrogarea imunității parlamentarilor și punerea în practică a unui plan concret de Unire cu România.

"În campania electorală, mă voi strădui să rămân domn, să rămân în albia bunelor maniere, să fiu deslușit, să fiu clar, să ocolesc minciuna și promisiunile deșarte. Deja vedem primele atacuri din partea stângii. Am fost numit "naționalist", așa cum îl numeau mereu pe tata. Le voi răspunde cu aceleași cuvinte cu care le-a răspuns tatăl meu acum douăzeci de ani în cartea "Lucrarea în cuvânt": Ești naționalist în măsura în care îți aperi neamul, credința, limba și istoria. Ar fi o rușine, ba chiar o crimă să fii altceva. Eu vin în această campanie pentru a continua opera tatălui meu.", a declarat Călin VIERU în discursul său.

Călin Vieru s-a născut în anul 1965 și este fiul cel mic al marelui poet Grigore VIERU. De profesie medic neurochirurg, aceasta a absolvit cursurile facultății în anul 1989 la Chișinău și a profesat la Spitalul Clinic Republican până în anul 2000. Din acest an, Călin VIERU se dedică exclusiv antreprenoriatului, fiind recunoscut drept un exemplu de succes în mai multe domenii economice în Republica Moldova. În anul 2008 a obținut diploma de licențiat în Drept Economic.

Călin VIERU a făcut parte din Parlamentul Republicii Moldova între anii 2009-2010.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu