California permite mașinilor autonome să circule fără șoferi

Americanii vor să ofere mai multe oportunități de dezvoltare pentru tehnologia "mașinilor care se conduc singure". Până acum, legea lor spunea că mașinile autonome au nevoie în permanență de cineva în spatele volanului.

Oficialii statului California au venit cu o variantă revizuită a legii care dă undă verde mașinilor autonome fără șoferi pe drumurile publice. Propunerea legislativă este încă stadiul de draft, dar ar putea să fie adoptată în 2018, scrie automarket.ro.

Autoritățile americane vor mai multă libertate și flexibilitate în dezvoltarea acestei tehnologii și speră ca noua lege să fie gata până la sfârșitul anului.

Potrivit acestora, 42 de firme au primit aprobarea să facă teste cu mașini autonome fără șoferi pe drumurile publice din California.

În schimb, activiștii sunt profund nemulțumiți și spun că această mișcare transformă drumurile în "laboratoare private" care pun în pericol siguranța cetățenilor. Replica autorităților a fost că mașinile autonome fără șoferi vor trebui să respecte anumite standarde federale de securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu