Calea Ferată din Moldova va fi separată în trei societăți pe acțiuni independente. Vezi proiectul aprobat de Guvern

Embed:

Executivul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. "Calea Ferată din Moldova pentru anii 2018-2021", elaborată la inițiativa premierului Pavel Filip și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Concepția conține analiza situației actuale a sectorului feroviar, problemele existente în domeniu și instrumentele de soluționare a acestora, în vederea creării unui sector feroviar funcțional și eficient, în conformitate cu legislația UE.

În acest sens, este prevăzută inițierea reorganizării prin separare a Căii Ferată din Moldova în trei societăți pe acțiuni independente pentru infrastructură, călători și marfuri.

Împărțirea activităților CFM în trei sectoare, care vor exercita activitatea pe piața transporturilor în mod autonom, va permite separarea strictă a sarcinilor, garantarea independenței societăților și orientarea acestora spre competitivitate în afaceri.

Totodată, printre obiectivele concepției se numără crearea Agenției Feroviare, a Autorității de Investigare a Accidentelor, precum și deschiderea pieței feroviare din Republica Moldova pentru actori privați și atragerea noilor operatori feroviari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu