Calea ferată de pe noul pod din apropierea orașului Ghindești a fost redeschisă

Embed:

Calea ferată de pe noul pod din apropierea orașului Ghindești, raionul Floreşti, a fost deschisă, astăzi, pentru circulaţia trenurilor. Linia a fost reamplasată de pe podul vechi și are o lungime totală de 600 de metri. 

Dis-de-dimineaţă 150 de muncitori au lucrat, în ploaie, pentru a nu întrerupe circulația celor două trenuri care se deplasează zilnic pe calea ferată:

''Am început lucrul la ora șase, am făcut reparaţie capitală, am scos traseul cel vechi și am pus traseu nou''.

''Sudăm, montăm și mergem înainte'.'

Viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim spune că podul va putea fi exploatat 150 de ani.

''Lucrarea este executată bine. Toate lucrările s-au făcut cu mult mai calitativ, intersecții de felul acesta denivelate, în următorii trei ani de zile vor fi circa 20 pe drumurile care se vor reabilita'', a declarat viceministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim.

"La podul vechi, drumul era într-un colț foarte periculos și acest lucru cauza multe accidente. În cazul podului nou, acest lucru s-a evitat", a spus ambasadorul SUA în Republica Moldova, Wiliam Moser.

Potrivit oficialilor, lucrările de construcție a podului și reamplasare a căii ferate au durat jumătate de an și au costat peste două milioane de dolari, bani oferiți de Guvernul Statelor Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu