Călduri insuportabile în toată ţara. Recomandările IGSU pentru zile caniculare

Embed:

Vreme caniculară ne aşteaptă astăzi în toată ţara. În acest context, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscurile în perioada caniculară.

Potrivit IGSU, în zilele cu arşiţă crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în pădure.

Totodată, salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice.

Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui.

În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 30 iulie-1 august în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +32..+34 grade Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu