Căldură sufocantă în Europa. Temperaturile au depăşit, în unele locuri, 40 de grade Celsius

Embed:

Căldură sufocantă în Europa. Serviciul local de meteorologie din mai multe ţări prognozează temperaturi de foc, de peste 40 de grade Celsius. În Franţa a fost emis cod portocaliu de călduri în 53 de departamente.

Autorităţile au instalat sute de fântâni, astfel ca oamenii să se poată hidrata. De asemenea, au amenajat zone cu aparate de aer condiţionat şi au dispus ca parcurile să fie deschise peste program, având în vedere că elevii sunt în vacanţă şi preferă să petreacă mai mult timp afară.

"Măsurile de precauţie sunt cunoscute de toată lumea. Este necesar să consume, cel puţin, doi litri de apă, să stea la umbră cât mai mult, să evite efortul fizic pe parcursul zilei", a spus ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn.

În aceste circumstanţe, Ministerul român de Externe a emis o alertă de călătorie în Franţa. Aceeaşi instituţie reiterează pericolul eminent de incendii în Grecia, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate. Astfel, turiştii sunt sfătuiţi să evite, în special, peninsula Attica, zona Atenei, precum şi insulele Evia şi Korinthia. În Spania, temperaturile vor urca până la 38 de grade. În această ţară, oamenii au fost îndemnaţi să evite alcoolul şi cafeaua pentru a nu le pune sănătatea în pericol. Canicula va pune stăpânire şi pe Ungaria, Belgia, dar şi Germania.

"Bebeluşii nu trebuie expuşi la soare, mai ales din cauza riscului îmbolnăvirii de cancer la piele. Cât îi priveşte pe bătrâni, acestora li s-ar putea acutiza problemele de sănătate, în special cele cardiace", a  spus medicul din Germania, Simon Trach.

Episodul de caniculă din Europa va dura până la sfârşitul acestei săptămâni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu