Călătoriile cu taxiul vor fi mai SCUMPE! Cu cât au crescut preţurile

Embed:

De astăzi călătoriile cu taxiul vor fi mai scumpe cu cinci lei. Companiile de taxi confirmă majorările, dar refuză să ofere, deocamdată, o explicaţie pertinentă. Anterior, creşterea preţurilor era operată imediat după scumpirea produselor petroliere. În acest an, însă, carburanţii s-au ieftini de câteva ori.

Solicitat de Publika TV, preşedintele Patronatului Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, Sergiu Dodon, a confirmat scumpirile însă a refuzat să spună şi motivul real care a stat la baza deciziei.

Chiar dacă de la începul anului carburanţii şi gazul lichefiat s-au ieftinit de câteva ori, taximetriştii insistă pe majorarea tarifului la călătorie.

Paradoxal, dar motivul invocat de şoferii de taxi sunt anumite cheltuieli pentru alimentarea maşinilor:

"S-a majorat din cauza pieselor scumpe, motorina tot s-a scumpit".

"De mult trebuia să se scumpească. De şase ani, circulăm cu acelaşi preţ, timp în care euro a crescut şi tariful pentru căldură s-a majorat. Totul s-a scumpit, chiar şi medicamentele".

Călătorii susţin că scumpirile nu sunt justificate:

"În momentul de faţă cred că nimeni nu ar fi de acord să achite cheltuieli suplimentare".

"Nu sunt de acord, dar nu am încotro, oricum am să plătesc. Nu avem de unde alege. Ne pun în faţa faptului şi noi trebuie să executăm".

"Cândva am mers la aeroport cu 60 de lei, apoi cu 70, după care cu 80 de lei. Acum, dacă voi merge, nu ştiu cât voi plăti."

După majorări, preţul unei călătorii prin oraş porneşte de la 30 de lei şi ajunge până la 50 de lei, în funcţie de destinaţie. Cea mai scumpă deplasare costă o sută de lei. Atât vor plăti, de pildă, cei care vor călători de la Durleşti sau cartierul Poşta Veche până la Aeroport. Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au anunţat că vor examina cât de justificate sunt aceste majorări. Precedenta scumpire, tot cu cinci lei, a fost operată în septembrie 2014. Atunci, administratorii companiilor au argumentat prin majorarea preţurilor carburanţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu