Călătoriile cu microbuzul, o adevărată provocare. "Oamenii sunt transportaţi ca legumele"

Embed:

Călătoria cu microbuzul pe străzile Capitalei rămâne a fi o adevărată provocare. Şoferii continuă să încalce regulile de circulaţie, iar, de cele mai multe ori, maşinile sunt pline până la refuz. Asta în pofida numeroaselor accidente, dar şi a amenzilor aplicate de oamenii legii.

Cel mai des, şoferii de microbuze trec pe roşu, nu-şi cuplează centura de siguranţă şi opresc în locuri interzise. Din această cauză, săptămânal, şapte-opt şoferi sunt concediaţi de către reprezentanţii Direcţiei Transport, în baza proceselor verbale întocmite de către agenţii de circulaţie. Şoferii au spus, de mai multe ori, că vor respecta Regulamentul circulaţiei rutiere doar după majorarea taxei de călătorie. Autorităţile susţin, însă, că taxele vor creşte doar în cazul în care vor fi respectate regulile de circulaţie. Pasagerii, la rândul lor, recunosc faptul că sunt nevoiţi să urce în microbuzele arhipline, pentru a ajunge la destinaţie fără întârziere.

"Eu circul cu microbuzul de pe ruta 129 şi 115 şi observ multe nereguli. Am fotografiat un şofer care îşi ţinea de mână iubita în timp ce conducea şi mi s-a părut strigător la cer. Oamenii sunt transportaţi ca nişte legume, frânează brusc", a spus o pasageră.

 "Sunt supraîncărcate microbuzele. E multă lume, mai ales vara e foarte cald şi este imposibil de circulat", a afirmat o altă călătoare.

Săptămânal, şapte-opt şoferi de microbuze sunt concediaţi din cauza neregulilor, iar alte câteva zeci sancţionate. Deşi autorităţile spun că luptă cu şoferii nedisciplinaţi, rezultatele sunt nesemnificative.

" Anul acesta au fost efectuate 30 de controale, în urma cărora au fost stabilite încălcări în 13 cazuri. Au fost aplicate amenzi în sumă totală de circa 160 de mii de lei", a menţionat şeful Direcţiei Inspectoratul Fiscal, Leonid Bujor.

"Au fost întocmite aproximativ 800 de procese verbale. Astfel de încălcări sunt achitate în 72 de ore. Astfel avem aceiaşi situaţie" a conchis şeful adjunct al Direcţiei Poliţiei Rutiere, Vasile Caba.

Zilnic, pe străzile Capitalei circulă în jur de 1.800 de microbuze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu