Călătoria cu troleibuzul s-ar putea scumpi. Anunțul făcut de RTEC și reacția lui Dorin Chirtoacă

Embed:

Călătoria cu troleibuzul ar putea fi mai scumpă. Șeful Regiei Transport Electric din Capitală, Gheorghe Morgoci, a expediat Primăriei Capitalei un raport privind cheltuielile suplimentare, pe care le va suporta întreprinderea în 2016, din cauza majorării tarifelor pentru energia electrică.

O decizie referitoare la majorarea prețului biletelor de călătorie urmează să fie luată de Consiliul municipal Chişinău.  

Potrivit reprezentanţilor Regiei Transport Electric, în prezent, cheltuielile anuale ale întreprinderii sunt de peste 70 de milioane de lei. Odată cu scumpirea energiei electrice, cheltuielile ar putea depăşi 100 de milioane de lei.

"Dacă acum sinecostul este de 2,50 lei, se va ridica undeva la 3.00 lei sinecostul. Acum, Primăriei îi aparține decizia: ori va aloca surse din bugetul local sau va ridica tariful", a explicat Gheorghe Morgoci. 

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, spune că, deocamdată, este prematur să pună în discuție majorarea prețului pentru biletele de călătorie cu troleibuzul.

"Evident că orice scumpire a unui serviciu duce la scumpiri în lanț, dar vreau să vedem evaluarea din partea RTEC, să vedem cum arată cifrele, calculul vehicul-kilometru ce arată, încasările întreprinderii și apoi ne vom pronunța", a spus Dorin Chirtoacă. 

Noile tarife pentru energia electrică au intrat în vigoare în data de 9 noiembrie și sunt cu 30 la sută mai mari. Ultima dată, preţul unei călătorii cu troleibuzul a fost majorat în 2009, de la un leu până la doi lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu