Câinii Poliţiei de Frontieră sunt campioni europeni. Doi patrupezi au participat la competiţia "Săptămâna Chinologică Europeană" din Bulgaria

Embed:

Câinii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sunt campioni europeni. Doi căţei de rasă ciobanească şi un rottweiler au participat la competiţia "Săptămâna Chinologică Europeană" din Bulgaria. Acolo, cei trei patrupezi poliţişti au luat întâietatea la şase probe. Întrecerea a fost dură, întrucât au concurat aproape 100 de câini din șase țări. 

Atilo, un ciobănesc german, de un an şi jumătate, a ocupat locul întâi la una dintre probele care testează agerimea câinilor, după ce a concurat alături de 50 de participanţi.

"Competiţia ţine de activitatea noastră. Este verificat modul în care este educat patrupedul, cum îşi ascultă chinologul, dar şi care este comunicarea dintre ei", a spus inspectorul chinolog al IGPF, Nichita Balaur.

Patrupedul s-a învrednicit de încă patru medalii, dar şi de locul doi la alte probe. Dresorul acestuia, inspectorul chinolog Nichita Balaur susţine că în spatele acestor performanţe stau antrenamente zilnice.

În curând, Atilo va fi "angajat" în rândurile câinilor poliţişti de frontieră. Tatăl său, Faraday, care are nouă ani, a fost "pensionat", după ce timp de şase ani a fostul unul dintre cei mai de temuți agenţi de la hotar. Patrupedul a pus bețe în roate traficanţilor care încercau să treacă frontieră cu substanţe interzise.

"Nu mai rezista ca înainte. Evident, vârsta îşi spune cuvântul şi am decis să-l trimitem la pensie", a precizat Nichita Balaur.

În ciuda vârstei pe care o are, la competiţia din Bulgaria, Faraday şi-a demonstrat încă odată abilităţile
şi s-a mai ales cu un trofeu în palmares - locul întâi la categoria veterani.

"A fost concurenţă dură. Au participat câini puternici din Rusia şi Bulgaria. Faraday a rezistat până la sfârşit şi a câştigat. Membrii juriului l-au evoluat la un nivel înalt şi refuzau să creadă că are nouă ani", a mai adăugat inspectorul chinolog al IGPF, Nichita Balaur.

Centrul chinologic al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră are 80 de patrupezi.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu