Câinii din armata italiană sunt învăţaţi să detecteze persoanele care suferă de cancer

Embed:

Câinii armatei italiene au o nouă misiune pe lângă cele de a detecta substanţe narcotice şi bombe. Patrupezii sunt învăţaţi să recunoască pacienţii care suferă de cancer de prostată. Veterinarii spun că animalele pot pune acest diagnostic cu o acurateţe de câteva ori mai mare decât testele tradiţionale.

"Am testat abilităţile câinilor pe urina unui bărbat care a suferit de cancer la vezica urinară şi de prostată. Chiar dacă celulele canceroase au fost îndepărtate, patrupezii au descoperit că pacientul a suferit de această boală", a declarat Lorenzo Tidu, veterinar.

Medicii spun că patrupezii special antrenaţi detectează celulele canceroase din mostre de urină cu o precizie de 90 la sută. Asta se datorează simţului olfactiv bine dezvoltat.

"Antrenăm câinii să detecteze cancerul de prostată din mai multe motive. În primul rând, pentru că această boală este foarte des întâlnită. Multe studii arată că aparatele sofisticate nu dau întotdeauna rezultate corecte", a spus Giario Conti, urolog.

Faptul că patrupezii pot recunoaşte cancerul de prostată a fost depistat prima dată de reprezentanţii unei organizaţii caritabile din Marea Britanie.

Potrivit lor, câinii pot identifica şi alte tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian şi mamar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu