Câinele Andy, la datorie. Patrupedul vameşilor a demascat planurile unui şofer (VIDEO/FOTO)

Vameşii de la Leuşeni-Albiţa au depistat ţigări într-un automobil şoferul căruia a încercat să intre în România astăzi, la ora 06:45. 

Chiar dacă şoferul şi pasagerii autoturismului au declarat că nu au mărfuri interzise, vameşii i-au oferit posibilitatea să se manifeste şi câinelui lor Andy. Patrupedul a semnalat existenţa produselor de tutungerie în maşină.

Angajaţii vamali au depistat în căptușeala ușilor din față și a părților laterale din spatele mijlocului de transport, țigări marcate cu timbru de acciză a Republicii Moldova.

Cele circa 15.000 de țigarete urmau a fi introduse fraudulos și ulterior comercializate pe piața neagră din UE, profitul estimat fiind de peste 3.000 de euro.

Pe acest caz, organul vamal a întocmit un proces-verbal în conformitate cu indicii art. 287 al.10, Cod Contravenţional al RM cu aplicarea unei amenzi în valoare de 3.000 de lei şi confiscarea produselor de tutungerie.

Mai mult, pentru aplicarea metodei meschine de fraudare, va fi confiscat mijlocul de transport, modificat structural în vederea transportarea ilicită a produselor de tutungerie sau percepută contravaloarea acestuia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu