Cafeaua de la automat, un cocktail de substanţe chimice care poate produce afecţiuni grave

Pare un banal espresso în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. Este printre cele mai persuasive produse de larg consum: treci zilnic de 2-3 ori pe la automatul de cafea, pentru că e ieftină şi la îndemână. Însă, chimicalele invizibile provoacă tensiune, aciditate şi boli cronice, scrie evz.ro.

Este picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichi, ficatşi sistemul circulator. Provoacă celulită, irită stomacul şi unul din primele semne este acesta: dacă tensiunea nu vă mai ascultă, uitaţi-vă la automatul de cafea din colţ - s-ar putea ca acolo să fie explicaţia.

Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este că la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe. 

Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.

Cei care beau fie şi numai două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.

Pe locul doi în preferinţele cafelei cumpărate de la automate stă cappuccino. "Specialitate de cafea solubilă cu lapte. Poate conţine urme de soia", arată informaţia de pe un astfel de automat. Concret, este lapte din soia.

Alte automate oferă drept lapte un mix din sirop de glucoză, lapte praf degresat, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, şi E-uri. „Specialitatea” de cafea solubilă este cam acelaşi lucru ca şi în pliculeţele "3 în 1", un cocktail de substanţe chimice cu nume complicate.

Sub numele de cafea, lapte, ciocolată, din automatele care funcţionează cu fise curg produse obţinute exclusiv din pulberi solubile, adică un cocktail de E-uri. Explicaţia: Cafeaua solubilă e mult mai ieftină.

Cei care beau ciocolată caldă de la dozator ar trebui să ştie că niciunul din produsele vândute sub această denumire nu este de fapt ciocolată, adică nu conţine minimum 25% pudră de cacao. În general, pudra nu depăşeşte 15% din doza servită în pahar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu