Cadouri INEDITE de 8 Martie. Buchetele realizate din fructe şi dulciuri, tot mai populare și solicitate în Moldova (FOTOREPORT)

Buchete comestibile în loc de flori vii. Oferta devine tot mai populară în ultimul timp, astfel doamnele primesc în dar fructe uscate, dulciuri, pomuşoare şi alte delicii. 

Anastasia Berzoi din Chişinău face de trei ani buchete gastronomice. Ideea i-a venit când încerca să inventeze un cadou original pentru cei apropiaţi.

"Eu concomitent încerc să fac mai multe buchete. Dacă să luăm capșuni în ciocolată trebuie să le pun la rece, la frigider și trebuie să astept undeva trei ore ca ei să fie tari, dupa care trebuie să le pun pe bețișoare. Pentru un bucet imi ea vre-o șase ore", a spus Anastasia Berzoi, realizatoare buchete gastronomice.

Preţul unui buchet din fructe şi ciocolată porneşte de la 200 lei şi poate ajunge la 1000 de lei.

"Oamenilor le place ceva neobișnuit. Ceva ce nu se mai întalnește și nu se vede rar. Eu n-am butic și oameni pur și simplu văd postările mele și spun. Asta e ok. Eu vreau să uimesc soția, chiar fetița. Mulți bărbați iau pentru toate femeile din familie", a declarat Anastasia Berzoi, realizatoare buchete gastronomice.

În acest atelier, la confecționarea buchetelor comestibile sunt folosite ciocolatele, nucile, condimentele şi chiar gogoșii. Proprietara atelierului Ludmila Grosu împreună cu soţul şi soacra ei au început afacerea în propria bucătărie, dar cu timpul s-au extins şi acum au un atelier în centrul Chişinăului. În ajunul zilei de 8 martie, femeia are sute de comenzi.

" Sun solicitate în special fructele uscate, dar şi ciocolatele. Acest buchet l-am numit "candy crush", la fel ca un joc online extrem de popular. Şi acest model este solicitat de clienţi", a menționat Ludmila Grosu, florist. 

Un buchet comestibil poate fi păstrat în unele cazuri chiar şi o lună.

"Toţi care vin după buchetul comandat sunt încântaţi de ceea ce văd. Şi chiar dacă te-ai trezit la şase dimineaţa nu-ţi pare rău când îi vezi aşa fericiţi. Ne sună bărbaţii şi spun că mamei i-a plăcut foarte mult, ne sună mamele şi spun că buchetul este fermecători şi le-a plăcut la toţi", a zis Ludmila Grosu, florist. 

Preţul unui buchet confecţionat de Ludmila Grosu porneşte de la 100 lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu