Cadou special înainte de Revelion. 335 de militari au primit cheile de la apartamentele de serviciu (FOTO)

335 de militari ai Armatei Naţionale au avut parte de un cadou special înainte de Revelion. Ei au primit cheile de la apartamentele de serviciu, unde se pot deja cu traiul. Locuinţele sunt dotate cu toate cele necesare.

Complexul locativ se află pe strada Nicolae Testemiţanu din sectorul Botanica. Petru Prodius este unul din cei 335 de militari care au primit apartamente de serviciu. Emoţionat, bărbatul s-a grăbit să le arate copiilor şi soţiei noua lor casă.

Copiii sunt fericiţi că vor avea camere separate. Soţii Prodius spun că ştiu deja cum o să amenajeze noul apartament.

După 17 ani de activitate în cadrul Armatei Naţionale, timp în care a locuit împreună cu familia în cămin, şi Veaceslav Balan a deschis uşa într-o nouă viaţă. Militarul a primit cheile de la un apartament cu două camere.

"Suntem impresionaţi de proiect şi de calitate. Trebuie să aducem doar patul, mobila şi cam atât pentru a locui", a spus Veaceslav Balan, militar.

"Cea mică şi-a ales deja şi camera, era fericită când a intrat. Anul acesta Moş Crăciun a venit pentru toţi cred că. Noi credeam că o să ne mutăm vara, dar surpriza a fost plăcută. Punem nobila şi gata", a spus Ira Balan, soţia militarului.

Premierul Pavel Filip şi ministrul Apărării, Eugen Sturza, au felicitat familiile militarilor.

Oficialii au precizat că în următorii doi ani vor fi construite alte 600 de locuinţe pentru militarii de la Bălţi şi din Chişinău.

"Sunt fericit că aceşti copilaşi, copilaşii voştri de azi înainte vor avea condiţii bune de trai. Iar voi vă veţi gândi doar la cum să îndpliniţi mai bine serviciul militar şi cum să vă dedicaţi ţării", a spus Eugen Sturza, ministrul Apărării.

"Vreau să aduc mulţumiri Ministerului Apărării care a fost foarte insistent astfel încât acest proiect să fie realizat. Vreau să aduc mulţumiri şi companiei de construcţii şi constructurilor, care au muncit în ritm rapid, astfel încât militarii să se bucure de noile locuinţe în prag de sărbători", a declarat premierul Pavel Filip. 

În total, din 2016, 479 de familii ale militarilor prin contract au primit locuinţe de serviciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu