Cadou de la austrieci: Spitalul raional din Criuleni a primit echipament medical de un milion de dolari

Embed:

Donaţie de un milion de dolari. Atât costă echipamentul medical, care a fost adus, astăzi, în patru camioane de mare tonaj, la spitalul raional din Criuleni. Vorbim de aproape o sută de paturi de spital, saltele ortopedice, dulapuri şi tehnică de laborator. Este un cadou din partea autorităţilor din capitala Austriei, Viena.

Austriecii au avut, însă, o condiţie – echipamentul trebuia încărcat şi transportat de către autorităţile moldoveneşti. De aceea, preşedintele raionului Criuleni, adjunctul acestuia şi câţiva consilieri au mers la Viena.

"Am mers de dimineaţă pentru a încărca echipamentul. Austriecii au fost puţin indignaţi, deoarece am încărcat totul într-un singur tir", a precizat preşedintele Consiliului raional Criuleni, Vitalie Rotaru.

Un conaţional, fost muzician, a contribuit la transportarea donaţiei.

"Chiar dacă sunt cetăţean austriac, m-am născut în Moldova şi am decis să-mi ajut pământenii. Am făcut un bine pentru poporul moldovenesc", a declarat Boris Dubirnîi, fost muzician.

Conducerea spitalului este emoţionată, deoarece echipamentul este nou şi modern.

"Se vor schimba condiţiile hoteliere pentru pacienţii pe care îi tratăm.

Acum câteva săptămâni, la spitalul din Criuleni a ajuns prima încărcătură cu echipament, în valoare de 375 de mii de euro. Potrivit autorităţilor locale, până la sfârşitul anului, în ţară va ajunge încă un TIR cu tehnică medicală, inclusiv aparate ecografice şi pentru efectuarea electrocardiogramelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu