Căderea părului, o problemă des întâlnită. Vezi care pot fi cauzele

Vara este perioada cea mai solicitantă pentru organism, deoarece căldura excesivă îşi poate pune amprenta atât asupra stilului tău de viaţă cât şi asupra felului în care organismul reacţionează la stimulii externi. Dacă observi că la fiecare periere a părului tău îţi cad tot mai multe fire, iată care ar putea fi cauzele, scrie adevarul.ro

Căldura poate fi unul dintre principalii responsabili pentru un somn slab calitativ şi cantitativ, iar asta se poate resimţi la nivelul întregului organism. Nici alimentaţia nu este ferită pe perioada verii de schimbări. Acum ideal ar fi să te axezi pe salate şi mâncăruri uşoare şi să nu uiţi de aportul de vitamine şi de hidratare constantă.

Carenţa de vitamine

Chiar dacă obişnuieşti să consumi multe salate în perioada asta, există riscul că organismul tău din cauza anumitor factori externi precum căldura, umiditatea scăzută pot afecta podoaba ta capilară. În cazul unui organism obosit, principalul motiv care duce la pierderea podoabei capilare este carenţa unor substanţe nutritive esenţiale. Fie că este vorba despre vitamine sau fier sau săruri minerale, stresul, lipsa somnului, dezechilibrele hormonale mai ales la femei sunt principalii responsabili pentru neasimilarea corespunzătoare a vitaminelor. Un set de analize amănunţit îţi va elucida suspiciunea unei carenţe de vitamine.

Stresul

Smocurile de păr pe care le aduni zilnic sunt unul din cele mai evidente semne că ai parte de o perioadă stresantă în viaţa ta. Chiar dacă părul este capabil să se regenereze în timp şi este normal să pierzi fire capilare tocmai din acest motiv, în cazul în care observi că îţi cad mai multe fire decât de obicei încearcă să te detaşezi de probleme şi să găseşti un moment de relaxare. Tratamentele naturiste nu pot funcţiona pe un fond de stres activ. Pentru a trata acestă problemă trebuie să identifici cu precizie cauza. Dacă nu este vorba de o carenţă de vitamine şi totuşi te confrunţi cu senzaţia de moleşeală, oboseală accentuată, încearcă o vacanţă departe de tot ce înseamnă tehnologie şi comunicaţii, câteva ore de meditaţie îţi vor prinde bine.

Dezechilibrele hormonale şi cele tiroidiene sunt printre cele mai frecvente dezechilibre întâlnite la femei. Acestea pot avea diferite cauze şi pot fi responsabile atât de cădrea părului în mod excesiv, de acumularea unui surplus de kilograme în mod facil chiar dacă alimentaţia este echilibrată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu