Cadel Evans s-a impus la ediţia cursei Tirreno-Adriatico

Embed:

Australianul Cadel Evans s-a impus la ediţia din acest an a cursei Tirreno-Adriatico, desfăşurată timp de şapte zile pe teritoriul Italiei. Evans a arătat că se află într-o formă bună încă de la startul sezonului.

Cel mai constant şi mai puternic ciclist prezent la Tirreno-Adriatico, Cadel Evans a arătat că se află într-o formă bună încă de la startul sezonului şi câştigat cursa. Liderul echipei BMC l-a devansat la finalul întrecerii cu un avans de 11 secunde pe olandezul Robert Gesink de la formaţia Rabobank. Podiumul a fost completat de italianul Michele Scarponi de la Lampre, care a sosit cu o întârziere de 15 secunde.

Campion mondial în 2009, Cadel Evans se află la primul succes major din 2011, după ce în urma cu o zi a câştigat prima etapă a sezonului la Macerata. Rutierul de la Antipozi a încheiat pe locul doi Turul Franţei din 2007 şi 2008, fiind învins de Alberto Contador, respectiv Carlos Sastre.

Etapa finala a 'cursei celor două mări' a propus un contratimp individual de 9.3 kilometri la San Benedetto del Tronto pe ţărmul Adriaticii, victoria revenindu-i elvetianului Fabian Cancellara. Campionul mondial de contratimp a oprit cronometrul la 10 minute şi 33 de secunde, învingându-l cu 9 secunde pe olandezul Lars Boom şi cu 19 secunde pe italianul Adriano Malori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu