Cadavre, descoperite în porbagajul unui taxi abandonat în parcarea unui mall din Mexic. A FOST EMIS UN AVERTISMENT

Opt cadavre au fost găsite de poliție. Două cadavre se aflau în porbagajul unui taxi abandonat în parcarea unui mall, transmite Riveria Maya News, citează digi24.ro. Într-o altă locație, autoritățile au descoperit trupurile dezembrate a doi bărbați. Bucăți din corpurile lor fuseseră plasate în mai multe pungi de plastic, informează Associated Press, citată de Newsweek.

O a cincea victimă a fost găsită ucisă prin împușcare. A șasea persoană a fost o omorâtă în timp ce se legăna într-un hamac, în timp ce al șaptelea cadavru a fost descoperit împușcat mortal și acoperit cu o prelată, a declarat procuratura din statul Quintana Roo.

Victima nr. 8 a fost găsită într-un instantaneu și mai sinistru: decapitată. Potrivit presei locale, crima a avut loc în apropiere de Los Tres Reyes, Cancun.

Identitatea victimelor nu a fost încă stabilită, însă Departamentul de Stat al SUA a emis un avertisment cetățenilor americani care intenționează să călătorească în perioada următoare în Mexic, anunțându-i asupra pericolului de moarte la care se expun.

Rata omuciderilor din Mexic a crescut cu 16% în prima jumătate a acestui an, indică cifrele Ministerului de Interne.

Redată în cifre, statistica arată că 15.973 de persoane au fost ucise în Mexic în primele șase luni ale anului 2018.

Este cel mai mare număr de morți pe acest segment de timp din 1997 încoace, de când există evidențele statistice privind criminalitatea din Mexic.

"Cifrele sunt înfiorătoare...", spune analistul în securitate Alejandro Hope.

Autoritățile spun că această epidemie de asasinate este cauzată de reglările de conturi dintre cele mai puternice două carteluri de droguri, Jalisco și Sinaloa, care se luptă pentru controlul rutelor de trafic în Baja California.

În prezent, Baja California are a doua cea mai mare rată a omucedirilor la nivel național, pe primele șase luni ale acestui an: 71 de crime la 100.000 de locuitori.

Cel mai periculos stat mexican rămâne Colima, pe coasta Pacificului, care are o rată a omuciderilor, în același interval, de 80 la 100.000  de locuitori.

Peste 40% din teritoriul Mexicului este captiv în violența crimei organizate, declara recent Alfonso Romo, șeful de cabinet al președintelui Andres Manuel Lopez Obrador (abreviat AMLO).

Din 2006, criminalitatea din Mexic a dus la moartea a nu mai puțin de 200.000 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu