"Cabinetul pediatric mobil" a ajuns la Şoldăneşti. Zeci de copii au fost examinaţi de medici

Embed:

Zeci de copii din satul Pohoarna, raionul Şoldăneşti au fost examinaţi gratuit de medici pediatri în cadrul campaniei "Renaşte Moldova", iniţiată de Fundația Edelweiss. Cele mai multe maladii au fost depistate copiilor care au o alimentaţie nesănătoasă.

Părinţii s-au arătat mulţumiţi pentru că micuţii au beneficiat de consultanţă medicală profesionistă. 

“Am examinat copilaşii cu diverse patologii. Am depistat copii cu obezitate şi copii cu deficit ponderal, chiar sub percentile la trei. Adică foarte grav. De asemenea copii cu patologii. Sunt foarte mulţi copii alergici. Alergia apare mai mult din cauza alimentaţiei incorecte”, a spus medicul pediatru Cristina Burlac - Pasat. 

Cei prezenţi au putut beneficia de o investigaţie minuţioasă a organelor interne.

"Noi pentru prima dată facem această investigaţie şi sunt foarte mulţumită că vreau să văd cum copilul meu se simte, de sănătate să văd", a spus o mămică.

În această campanie sunt implicaţi 14 medici pediatri şi şapte specialişti în ecografie.

"E foarte bine venit acest autobuzul acesta cu specialişti că lumea nu are bani ca să se deplaseze la chisinău. Acum au ocazia ca să ştie la momentul dat cum e sănătatea la copii lor", a spus medicul de familie Mihai Jovmir. 

Campania "Renaşte Moldova", iniţiată de Fundația Edelweiss, fondată de Vlad Plahotniuc va dura opt luni.

În această perioadă copii din mai multe raionane printre care Drochia, Donduşeni şi Edineţ vor beneficia de asistenţă medicală gratută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu