"Cabinetul pediatric mobil" a ajuns la Rezina. Zeci de copii au fost examinaţi de medici

Embed:

Sute de copii din toată ţara au şansa la consultaţii medicale gratuite şi de calitate. „Cabinetul pediatric mobil” a ajuns ieri şi în satul Mincenii de Sus din raionul Rezina.

Acolo zeci de micuţi au fost examinaţi de o echipă de medici, care au constatat o serie de afecţiuni grave.

Acţiunea are loc în cadrul Campaniei „Renaşte Moldova” a Fundației „Edelweiss”, fondată de Vlad Plahotniuc.

Peste 70 de copii au trecut pragul cabinetului pediatric. Printre pacienţi s-a numărat şi fiul Eugeniei Răilean. În urma examinărilor, medicii au depistat că băiatul are o afecţiune destul de gravă.

Femeia nici nu bănuia de aceste probleme de sănătate.

"Noi suntem bucuroşi de la ajutorul acesta. Mă duc să dau analizele, mai departe merg. Eu des cu dânsul prin spitale şi eu ca mamă trebuie să fie copilul sănătos", a declarat Eugenia Răilean.

Pragul cabinetului pediatric mobil l-a păşit şi Svetlana Vizitiu împreună cu cei doi copii ai săi. Şi în acest caz, medicii au găsit mai multe probleme:

"Ne-au dat îndreptare să ne ducem la Chişinău. Ne vom duce ca să vedem care e problema. Mulţumesc la cei care au investit în aşa o campanie. Noi suntem de la ţară şi e foarte greu, nu avem medici".

Pediatrii spun că zilnic întâlnesc zeci de copii cu diverse afecţiuni. În cazurile grave, medicii au grijă să fie întreprinse toate măsurile de siguranţă.

"Se înregistrează şi cazuri excepţionale ca de exemplu tot aici din localitate o mămică s-a adresat cu copilul de trei luni. Copilul născut cu viciu cardiac, malformaţii congenitale. De aseemenea copilul adresându-se la cabinetul pediatric mobil noi ne-am mobilizat împreună cu autorităţile locale. Copilul este organizat internarea la nivel terţial", a spus medicul pediatru Dorina Agachi.

Până acum au fost examinaţi peste două mii de copii. Până în toamnă, cabinetul pediatric mobil „Renaşte Moldova” va ajunge în zeci de localităţi din ţară. Acţiunea face parte dintr-o nouă campanie a Fundației „Edelweiss”, organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu