"Cabinetul pediatric mobil" a ajuns în raionul Soroca. Ce spun părinţii despre această campanie

Embed:

Medicii pediatri îşi continuă caravana prin ţară în cadrul campaniei "Renaşte Moldova", iniţiată de Fundația Edelweiss, şi examinează gratuit copiii din sate.

Astăzi, rulota a ajuns în localitatea Iarova din raionul Soroca, unde zeci de părinţi au avut ocazia să-şi ducă micuţii la medici.

Pentru unii dintre ei a fost prima şansă să treacă o investigaţie ultrasonografică. 

Părinţii au fost foarte mulţumiţi că micuţii au beneficiat de consultanţă medicală profesionistă. Ei spun că le este foarte dificil să se deplaseze în oraşul Soroca sau la Chişinău pentru a face o examinare medicală.

"Ca să treci un control medical trebuie să te duci, numai decât în oraşul Soroca sau în Chişinău şi nu avem bani", spune o femeie.

"Este foarte bine că au venit, mai bine să vină de mai multe ori pe an, mai bine de două sau de trei ori să vină, deoarece copii sunt foarte bolnavi", susţine o doamnă.

"Sunt mulţumită că au venit la noi în localitate medici, am vrea ca acest lucru să fie mai des. Avem aici medici, dar sunt foarte puţini", spune o femeie.

Medicii spun că micuţii au nevoie de examinări regulate şi grijă deosebită.

"Majoritatea copiilor se adresează cu probleme ce ţin de amegdalite cronice sau cariere dentară, unii copii au probleme cu tractul gastrointestinal, ceea ce ţine de alimentaţia incorectă'", spune medicul pediatru Olesea Verlan.

"Am găsit patologii destul de serioase, medicii pediatri le fac îndreptare direct la Centrul Mamei şi al Copilului şi sunt consultaţi de specialiştii la nivel terţiar", spune medicul ecografist Ludmila Vangheli.

Campania "Renaşte Moldova" a fost iniţiată în luna aprilie de Fundația Edelweiss, fondatorul căreia este Vlad Plahotniuc.

Timp de opt luni copii din ţară beneficiază de asistenţă medicală gratuită. Până în prezent au fost examinaţi peste trei mii de copii din peste 40 de localităţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu