"Cabinetul pediatric" a ajuns la Romăneşti. Ce patologii a depistat echipa de medici la copii

Embed:

"Cabinetul pediatric" a ajuns astăzi în satul Romăneşti din raionul Străşeni. Echipa de medici care au examinat gratuit micii pacienți au depistat mai multe patologii printre care afecţiuni dermatologice, carii dentare şi chiar retard neuropsihic.

Peste 60 de copii şi-au învins frica şi au mers la doctor pentru consultaţii. Acestă fetiţă este supraponderală. La doar șase luni, ea cântăreşte cât un copil de un an şi jumătate. Totuși, cei mai mulţi dintre micii pacienți suferă de carii dentare şi amigdalită cronică.

Cauzele îmbolnăvirii copiilor sunt multe.

"Lipsa de informare şi dialogul direct între un specialist. Este lipsa de şcolarizare şi educaţie chiar în aceeaşi alimentaţie sănătoasă pentru că aici sunt mai multe care par banale, dar părinţii nu le cunosc", a spus medicul pediatru Dorina Agachi.

"Foarte bine, s-a comportat foarte frumos cu noi, mi-a plăcut. A spus să mergem la medicul de familie iau găsit ceva complicaţii la gât, cu glandele".

"E foarte binevenit, situaţia e grea şi cu transportul şi cu banii. Să faci consultaţii gratuite la copii, e un act de binefacere. Suntem bucuroşi. Avem lipsă de cadre medicale."

"E foarte bine, mai ales pentru mamele care sunt cu copii și nu au posibilitate să meargă în oraş la consultații".

De la începutul campaniei au fost examinaţi peste 1.800 de copii. Până în toamnă, cabinetul pediatric va ajunge în zeci de sate din ţară.

Acţiunea, organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, face parte dintr-o nouă campanie ”Renaște Moldova”, a Fundației „Edelweiss”, fondată de Vlad Plahotniuc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu