Ca la noi, la nimeni. La doar un an de la încheierea lucrărilor, bulevardul Ştefan cel Mare va fi reparat din nou

Embed:

Pe bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală ar putea apărea din nou tehnica drumarilor. La un an de la încheierea lucrărilor de reparaţie a principalei artere asfaltul a început să se deformeze, iar pavajul trotuarelor să se strice. O situaţie similară s-a creat şi pe strada Vasile Alecsandri şi bulevardul Constantin Negruzzi.

La intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi Mitropolit Varlaam muncitorii îndreaptă bordurile din preajma trecerilor de pietoni. Şi asta pentru că deplasarea cărucioarelor era una dificilă.

"– Cum vă pare situaţia când unii construiesc şi alţii sunt nevoiţi să repare după ei? – Cred că sunt fără minte, scuzaţi-mi sinceritatea."

Strada Vasile Alecsandri a fost reparată de o firmă din România. Specialiştii lor au fost de acord cu obiecţiile şi acum înlătură neajunsurile din cont propriu.

"Aţi văzut şi drumul central acolo la staţie de trolebuze cum s-a lăsat, s-a deformat asfaltul. Cred că aceştea fac repede."

Costul total al lucrărilor de pe străzile Ştefan cel Mare, Alecsandri şi Negruzzi a fost de 22 de milioane de euro.

"Este o lista de circa 30 de neconformităţi care presupun la rândul lor mai multe adrese, sunt mai mult de 100 de adrese", a declarat Vitalie Butucel, şeful Direcţiei Transport a Capitalei.

Pe bulevardul Ştefan cel Mare asfaltul s-a deformat cel mai tare în zona staţiilor de aşteptare.

"Se vede că aşa este capul nostru, al tuturor. Nu este responsabilitate şi nu este control."

Calitatea asfaltului de pe cele trei străzi reparate va fi verificată în laborator. Expertiza va fi realizată la cererea Primăriei.

"Există laboratorul de stat pentru expertizarea lucrărilor în construcţii şi anume în construcţiile de drumuri. Vor fi ridicate carote, vor fi ridicate mai multe mostre", a declarat Vitalie Butucel, şeful Direcţiei Transport a Capitalei.

Dacă rezultatele expertizei vor arăta că lucrările nu au fost făcute la nivelul cerinţelor tehnologice, atunci firma responsabilă va înlătura neajunsurile din cont propriu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu