BUTONUL pe care orice aspirator îl are, dar pe care prea puţine gospodine îl folosesc

Toate gospodinele ar trebui să ştie la ce foloseşte butonul de pe peria aspiratorului, tocmai pentru că funcţia acestuia le poate poate uşura considerabil munca.

Butonul are rolul de a "schimba" peria pentru două tipuri de suprafețe. La prima apăsare peria este folosită la curăţarea covoarelor, iar la a doua pentru podele. 

Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Daniel Hess din West Union, Iowa și a purtat denumirea de "măturător", scrie a1.ro

Acea mașinărie avea o perie rotativă și un mecanism elaborat de furtunuri care să genereze absorbția prafului și mizeriei. Hess a primit un patent pentru invenția sa la 10 iulie 1860.

În 1868, Ives W. McGaffey a inventat și patentat în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit „Whirlwind” („vârtej de vânt”). Acest model era mai ușor și mai compact, însă mai dificil de manevrat, deoarece avea o manivelă care trebuia învârtită în același timp în care aspiratorul era împins pe podea. 

McGaffey a fost doar unul dintre inventatorii americani și europeni ai secolului al XIX-lea care au conceput aspiratoare acționate manual. El a obținut un patent la 8 iunie 1869.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu