BUTINA, CONDAMNATĂ ÎN SUA. Rusoaica va sta 18 luni la închisoare pentru spionaj

Embed:

Rusoaica Maria Butina, arestată în Statele Unite pentru spionaj în favoarea Rusiei, a fost condamnată la 18 luni de închisoare, iar după executarea acestui termen va fi deportată în Rusia.

Sentinţa a fost emisă de un tribunal din SUA, judecătorii menţionând că femeia este un pericol pentru securitatea ţării.

De cealaltă parte, apărătorii rusoaicei, în vârstă de 29 de ani, au insistat asupra unei pedepse mai blânde, mai ales că femeia şi-a recunoscut vina, cerând doar nouă luni, termen pe care Butina deja l-a executat, şi să-i permită să se întoarcă în Rusia.

Maria Butina a fost arestată în Statele Unite în iulie 2018. Potrivit Departamentului american al Justiţiei, ea a stabilit legături cu cetăţeni ai SUA şi s-a infiltrat în grupurile politice pentru a aduna informaţii privind modul de funcţionare a sistemului, iar ulterior să le comunice Kremlinului.

Femeia lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova, care este pe lista de sancţiuni a Trezoreriei SUA.

Presa de peste Ocean a scris că în trecut, Butina a lucrat pentru Aleksandr Torșin, fost senator rus din partidul lui Vladimir Putin și adjunct al guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei, care ar fi avut legături cu mafia rusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu