Buteliile cu gaz, vândute în magazine şi pe Internet chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova

Embed:

Interzise în chioșcuri și tarabe, dar nu şi în vânzare. Chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova, buteliile cu gaz continuă să fie comercializate în magazine şi pe internet fără nicio problemă. Preţurile pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge la 1 500.

La o piaţă din sectorul Ciocana au fost găsite cel puţin trei puncte unde se vând astfel de recipiente. La vederea camerelor de filmat, comercianţii au luat-o la fugă. Nu s-a eschivat însă să ne vândă o butelie cu gaz, un consultant al unui magazin online.

În afara camerelor de luat vederi, unii angajaţi ai benzinăriilor au recunoscut că au clienţi care vin să-şi alimenteze periodic buteliile cu gaz. După incidentul de sâmbătă însă, unii administratori ar fi interzis această practică.

Majoritatea buteliilor sunt folosite la aragaz. Vânzătorii din magazinele de electrocasnice confirmă faptul că astfel de plite sunt mai solicitate decât cele electrice. Specialiştii spun însă că cele din urmă au şi numeroase avantaje. Ele sunt mai ușor de curățat, bucatele se prepară mai rapid și nici cheltuielile nu sunt mari.

"Se primește că cuprinde mai bine fundul vasului, adică procesul de fierbere va decurge mai rapid. Gazul, când nimerește flacăra în fundul vasului, sunt pierderi de temperatură, adică flacăra pleacă prin părți și sunt pierderi", a explicat un consultant la un magazin de electrocasnice.

Preţul unei plite electrice variază între patru și șapte mii de lei. Un aragaz poate costa chiar şi nouă mii de lei, iar plitele cu inducție - până la 13 mii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu