Businessmanul din puşcărie! Cine este PATRON şi ce roluri aveau membrii unei grupări infracţionale (FOTO)

13 persoane care au pus în circulaţie ilegală etnobotanice în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari, trimişi în judecată.

Inculpații, împărțind rolurile între ei, au creat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a produselor etnobotanice, preponderent în adiacentul instituțiilor de învățământ.

Astfel, unii membri primeau substanțele etnobotanice în cantități mai mari,  alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, ulterior distribuite pentru realizare dealerilor stradali.

Aceștia, aflându-se în locuri publice zilnic înstrăinau adolescenților, în jur de 100 pachete cu droguri, la un preț de 100 lei per pachet.

Inițial, au fost identificați 11 membri ai grupului, cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 ani, 9 dintre ei anterior judecați pe infracțiuni similare, iar ulterior au fost identificați și reținuți și alți 2 membri ai acestei reuniuni infracționale.

S-a constatat că unul din coordonatorii grupării infracţionale era un deținut al Penitenciarului nr. 4, Cricova, fiind recunoscut ca un membru al organizației criminale „Patron”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu