Businessman-ul Veaceslav Platon, bănuit că ar fi comandat instalarea panourilor cu "judecătorii corupţi"

Embed:

Omul de afaceri Veaceslav Platon este bănuit de procurori că ar fi comandat instalarea panourilor publicitare în Chişinău cu imaginea a doi judecători care ar fi corupţi. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov.

"În acest dosar este vizat cunoscutul om de afaceri Veaceslav Platon. Din primele informaţii, se pare că anume el a cumpărat firma care a instalat panourile respective, iar afişele au fost puse anume la indicaţia sa. Atât Platon, cât şi cei care au îndeplinit acest ordin, vor fi interogaţi", a declarat Ion Diacov.

Publika.md precizează că mesaje cu imaginile judecătorilor Nicolae Clima şi Vera Macinskaia, de la Curtea Supremă de Justiţie, au apărut, săptămâna trecută pe mai multe panouri publicitare din Capitală. Mesajele insinuează că aceşti magistraţi ar fi cei mai corupţi. Primăria Capitalei susţine că panourile au fost montate ilegal.

Magistratul Nicolae Clima declarat că panourile publicitare din Capitală fac parte dintr-o campanie de denigrare.

Ulterior, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, a solicitat intentarea unui dosar penal în cazul celor doi judecători care au apărut pe panourile publicitare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu