Business ilegal, permis de Primărie! Capitala e împânzită de panouri publicitare amplasate neautorizat, iar autorităţile tac

Embed:

Un oraş împânzit de panouri publicitare. Aşa arată Capitala astăzi. Panotajul stradal a devenit una dintre cele mai râvnite afaceri. Un business care deseori se dezvoltă ilegal, iar cei care ar trebui să lupte cu acest fenomen, strâng din umeri şi dau vina pe alţii. Astfel, peste 30 la sută dintre panourile publicitare din Capitală sunt instalate neautorizat.

Panoul publicitar de la intersecţia străzilor Alecu Russo şi Dimo a apărut de câteva luni. Nu se cunoaşte cui îi aparţine, pentru că nu există datele ce ar confirma acest lucru.

Confirmarea că panoul nu are autorizaţie a venit chiar de la Primăria municipiului Chişinău.

Arhitectul şef interimar al Capitalei, Radu Blaj, spune că demontarea panourilor ilegale nu este prerogativa Primăriei municipale.

"Noi doar sesizăm Comisariatul de Poliţie că este pe adresa aceasta un panou de publicitate, amplasat neautorizat", a menţionat arhitectorul şef interimar al municipiului Chişinău, Radu Blaj.

Iar la Comisariatul General de Poliţie asemenea sesizare nu a ajuns.

Conform regulamentului, panourile de publicitate trebuie să fie amplasate la 6 metri de la traseu, iar între ele să fie o distanţă de 80 de metri. Iată cum stau, însă, lucrurile în realitate.

Distanţa de la un panou de publicitate până la panoul vecin este de doar 30 de metri.

"Se întâmplă în felul următor: Dacă cineva de sus a spus, aşa o să fie. Atunci toţi pe verticală sunt obligaţi să semneze, fiind conştienţi că aceasta e încălcare", a declarat directorul Asociaţiei operatorilor de publicitate stradală, Serghei Hasanov.

Iată şi explicaţia arhitectului şef interimar al Capitalei.

"A fost şi semnătura mea. Recunosc că s-a încălcat regulamentul. Dar tot noi îl facem. E factor uman", a menţionat arhitectorul.

Potrivit poliţiei rutiere, numai anul trecut din cauza obstacolelor de pe şosele, inclusiv a panourilor publicitare, s-au produs 397 de accidente rutiere în care au avut de suferit peste 300 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu