Bunuri în valoare de 21 milioane de lei, confiscate de către Serviciul Fiscal de Stat

Embed:

De la gene false şi rochii de mireasă, până la maşini de milioane de lei. Sunt doar câteva din bunurile aflate în depozitul de păstrare, din cadrul Serviciul Fiscal de Stat. Unele au termen de valabilitate, altele pot sta în depozit ani de zile, până când se găseşte un cumpărător care să le achiziţioneze. Banii din urma vânzărilor obiectelor ajung în bugetul de stat. În data de 1 ianuraie 2020, în evidenţa Serviciul Fiscal de Stat se aflau bunuri în valoare de 21 de milioane de lei.

Majoritatea bunurilor care ajung în depozitul FISC sunt aduse de la vamă. Vorbim despre mărfuri fără acte de provenienţă sau bunuri furate din alte ţări şi aduse cu documnte false.

Cel mai des confiscate bunuri sunt ţigările, banii şi alcoolul. Pe lângă acestea, în depozit pot fi găsite şi bunuri precum: biciclete, haine, încălţăminte, materiale de construcţie şi chiar buchete din flori din material plastic.

"Avem cazuri când se preiau la evidenţă plase de pescuit, undiţe, telefoane mobile din cadrul insituţiilor penitenciare de la deţinuţi. Câţiva ani în urmă au fost preluaţi în evidenţă bani, adică mijloace băneşti în valută străină, 500 de mii de euro şi 250 mii de dolari", a afirmat şeful Direcţiei impozite locale şi alte venituri, FISC, Stela Guţu.

"Printre obiectele care nu vor ajunge niciodată să fie vândute sunt ţigările. Şi asta pentru că legislaţia nu permite acest lucru. Mai exact acestea sunt supuse nimicirii. Doar în acest depozit sunt păstrate aproximativ 300 de mii de pachete de ţigări, care aşteaptă să fie distruse", a informat reporterul Canal 2, Veronica Cociu.

Totodată, nu sunt supuse vânzării medicamentele. În prezent, cel mai scump bun aflat la evidenţa Serviciului Fiscal de Stat este o maşină de model Volkswagen Touareg, care costă jumătate de milion de lei. Acum aceasta este expusă spre vânzare.

Toate obiectele supuse comercializării pot fi găsite pe saitul Serviciului Fiscal de Stat.

"Noi avem mai multe organe abilitate cu determinarea preţului. Organul vamal dispune de un laborator prin intermediul căruia sunt estimate aceste bunuri. Deja în cadrul Serviciul Fiscal se creează o comisie şi în baza acestor expertize se determină preţul de comercializare", a comunicat şeful Direcţiei impozite locale şi alte venituri, FISC, Stela Guţu.

Pe parcursul anului 2019, Serviciul Fiscal de Stat a vândut bunuri în valoare de 13 mil. de lei. Toate bunurile care nu sunt vândute într-o anumită perioadă de timp şi nu prezintă interes pentru cumpărători, legislaţia permite Serviciului Fiscal de Stat ca acestea să fie transmise către casele de copii şi azilurile de bătrâni. Până acum au fost duse mai multe prosoape, lenjerie pentru paturi, încălţăminte şi haine.

loading...

Lasă un comentariu