Bunicii din Capitală care-i ajută zilnic pe copiii să traverseze strada vor avea birouri confortabile şi spaţioase

Embed:
Bunicii din Capitală care-i ajută zilnic pe copiii să traverseze strada vor avea birouri confortabile şi spaţioase. În fiecare pretură din Chişinău au fost amenajate oficii unde echipele de vârstnici îşi vor pune la cale toate activităţile. Primii care s-au bucurat de încăperea modernă au fost voluntarii din sectoarele Centru şi Botanica

"Bine aţi venit!!! Gustaţi din pâinea noastră!"

Birourile sunt dotate cu computer, telefon şi mobilă nouă. Președintele organizației "Bunici grijulii" din sectorul Centru spune că, anterior, şedinţele lor se petreceau pe holurile şcolilor sau în stradă.

"Numai aici ne putem aduna cu toţii grămăjoară. Acum, pe vară, cu toate şcolile care au activităţi de zi, unde stau copiii la tabără, noi activăm şi în această perioadă", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" din sectorul Centru, Ion Taban.

"Acest proiect este benefic pentru întreaga societate. Am venit în întâmpinare pentru oferirea acestui sediu", a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

Şi cei 30 de bunici din sectorul Botanica vor beneficia de condiţii de lucru mai bune.

"Biroul, într-adevăr am avut nevoie. Aici, noi vom sti că e casa noastră şi o să o înfrumuseţăm, să o acomodăm după cerinţele noastre şi a copiilor", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" sectorul Botanica, Raisa Rusu.

"Spaţiul este încăpător, luminos, de lucrat se poate fiindă dacă sunt condiţiile bune de lucru i efect este. "

"O se ne adună, o să vorbim, o să punem la cale unde să ne întâlnim."

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Gheorghe Cavcaliuc care este şi iniţiatorul proiectului spune că bunicii merită aceste condiţii de muncă, deoarece viaţa copiilor este în mâinile lor.

"Bunicii îşi pot planifica activitatea, îşi pot face acel grafic de serviciu, care din bunici, în ce zi, la ce oră, la şcoală sau intersecţie va fi prezent pentru ca să ne ajute copiii", a spus şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor. În schimb, o rețea de farmacii şi un supermarket le oferă carduri de reduceri. În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de bunici din ţără.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu