BUNICII, DE VEGHE LA ZEBRE! Vârstnicii vor avea grijă de siguranţa copiilor în preajma şcolilor (FOTOREPORT)

Embed:
În mai puţin de zece zile, trecerile de pietoni vor fi dirijate nu doar de agenţi de patrulare, dar şi de pensionari. În cadrul campaniei "Bunici grijulii", vârstnicii vor avea grijă de siguranţa copiilor în preajma şcolilor. Pentru a raporta orice abatere, voluntarii au primit telefoane mobile.

Mobilele au fost oferite celor 42 de pensionari, care sunt conducătorii grupurilor de bunici din raioane.

"Acest lucru va ajuta bunicilor grijulii să comunice mai uşor gratuit cu alţi bunici, conducerea campaniei, dar şi cu oamenii legii pentru a face schimb de informaţii şi idei, dar şi pentru a se implica mai activ în misiunea lor", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct IGP.

După ce au primit ultimele instrucţiuni, bunicii şi-au întocmit graficul de muncă pentru o lună înainte.

"Ne străduim să fie bine, poate vom putea atrage mai mulţi bunei. De exemplu în centrul Chişinăului avem doar 20 de bunei", a spus Ion Taban, preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Bunici Grijulii Centru - Chişinău".

"Este foarte bine venit acest proiect, fiindcă anume bunicii sunt o siguranţă de a trece strada şi copiii sunt mai încrezuţi să traverseze regulamentar atunci când văd un bunic", a zis Alexandra Postovan, preşedinte Asociaţia Obştească "Bunici Grijulii" Drochia

Iar elevii care au filmat câte un spot despre campanie s-au ales cu daruri, printre care laptopuri şi camere GoPro.

"Mesajul acestui spot este ca toţi şoferii să fie precauţi la volan, iar copii să reacă numai pe verde", a spus Lana Carauş, elevă.

Şi pentru că munca bunicilor să fie mai comodă, urmează în decurs de câteva săptămâni să fie deschise 24 de birouri.

"Tot la sedii vor fi şi nepoţii grijulii, care vor fi mâna dreaptă a bunicilor, fiindcă bunicii nu prea se descurcă cu calculatoarele, până la urmă avem nevoie şi de nişte grafice", a menționat Galina Cotorobai, preşedinte Asociaţia Obştească "Bunici Grijulii".

Voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor, în schimb o rețea de farmacii, un supermarket şi o companie de telecomunicaţii le va oferi carduri cu reduceri. În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de pensionari, iar pentru a acoperi toate trecerile periculoase este nevoie de încă 3500 de bunici.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu