BUNICA băiatului decedat de scabie a povestit cum s-a întâmplat totul: Victima s-ar fi uns cu INSECTICIDE

Embed:

Moarte învăluită în mister în satul Huluboaia, raionul Cahul. Un băiat de 16 ani a decedat, după ce acum trei zile s-a uns pe tot corpul cu substanţă de benzilbenzoat în combinaţie cu o altă soluţie periculoasă, ce conţine sulf, pentru a se trata de scabie. După tratamentul pe care adolescentul singur şi l-ar fi administrat, a doua zi acesta a ajuns la spital, în stare gravă, cu semne de intoxicaţie severă. În scurt timp, băiatul a făcut stop cardiac şi a decedat.

Adolescentul locuia doar cu bunica de aproape un an. Părinţii acestuia sunt divorţaţi şi muncesc peste hotare. Bătrâna povesteşte că nepotul se simţea rău încă de miercuri.

"Totul era bine, o mâncat cu mine de cu seară, dimineaţa mi-o zis ca să nu meargă la şcoală, l-am întrebat de ce, mi-a spus că nu se simte chiar bine. Şi am spus lasă să stea, nu e straşnic o zi dacă a sta acasă. După, am observat că avea şi temperatură şi i-am spus că chem ambulanţa.", a povestit Sofia Mocanu, bunica băiatului.

Femeia mai spune că tânărul avea erupţii pe piele şi se scărpina de câteva zile. Bătrâna susţine că l-a trimis la farmacie după unguient, dar tânărul ar mai fi adăugat o substanţă interzisă în amestec, pentru a se trata mai repede.

"El o mai amestecat după nişte gălbeneaţă, soluţie care stropesc oamenii copacii, în coridor lângă plită şi după s-o dat pe corp cu aşa ceva. Nişte copii i-au spus când jucau fotbal. Ei îi spuneau lui că şi ei au avut aşa pete roşii. ", a mai spus bunica.

Potrivit medicilor, adolescentul a ajuns la spital miercuri, în stare gravă, dar conştient. Pe parcurs starea acestuia s-a agravat, iar doctorii l-au conectat la respirație artificială.

"Pacientul a fost internat în secţia terapie intensivă. Ulterior starea copilului s-a agravat, devenind extrem de gravă, a fost nevoie de intubat pacientul respectiv pe fon de respirație artificială. A survenit stop cardiac, s-au aplicat măsuri de resuscitare timp de 30 de minute plus tratamentul medicamentos, necesar în astfel de cazuri, necătând la toate, copilul s-a stins la orele 11:45., a declarat Elena Tatu, vicedirectorul spitalului raional Cahul.

Deocamdată, nu se ştie care este cauza exactă a decesului. Nicolae Tomoianu, şeful adjunct al IP Cahul, a spus că poliţia se va expune după ce vor fi rezultatele expertizei medico-legale.

"Se petrec un şir de investigaţii, de constatare a tuturor circumstanţelor în cazul dat. Până la momentul de faţă cadavrul a fost trimis la expertiza medico-legală, imediat ce va parveni raportul expertizei medico-legale ne vom putea expune asupra faptului dacă va fi pornită o cauză penală."

Medicii avertizează oamenii să nu utilizeze automedicaţia sau tratamente naturiste fără a consulta specialiştii.

Lasă un comentariu