Bundestagul german va ratifica în toamnă Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE

Bundestagul german va ratifica, în toamnă, Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE. Un anunţ în acest sens a fost făcut de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer, care a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Corman. 

Totodată, Igor Corman a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat țării noastre în apropierea de Uniunea Europeană.

Potrivit șefului Legislativului, rezoluția de susținere a perspectivei europene a Republicii Moldova, adoptată pe trei iulie de Bundestag, este un semnal important de sprijin pentru țara noastră.

"Aceasta este a treia rezoluție, după cele din 2004 și 2008, adoptată de Bundestagul german în susținerea Republicii Moldova, care vine să confirme perspectiva europeană a țării noastre", a declarat Igor Corman.

Publika.md aminteşte că Senatul României a ratificat săptămâna trecută Acordul de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană. 

Acordul de Asociere, semnat în 27 iunie la Bruxelles, a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău cu 59 de voturi. Documentul urmează să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial, într-o ediţie specială.

Prevederile Acordului de Asociere vor intra în vigoare după ce va fi ratificat şi de legislativele celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, dar şi de Parlamentul European.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu