Buna imagine a profesorilor în societate va fi promovată printr-un șir de acțiuni susținute de Președintele Parlamentului

Buna imagine a profesorilor în societate va fi promovată printr-un șir de acțiuni susținute de Președintele Parlamentului. Despre nevoia organizării unei campanii în acest sens un grup de profesori a discutat cu Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a mulțumit profesorilor pentru dedicația cu care educă tinerii cetățeni ai țării. ”Nimic nu se compară cu activitatea profesorilor. Știu din propria experiență cât de solicitantă poate fi munca de dascăl, dar fără o educație de calitate, fără dumneavoastră,  țara nu are viitor”, a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a anunțat că autoritățile pregătesc modificări ale sistemului de salarizare, care urmează să crească substanțial veniturile profesorilor, în particular. La întrevedere, profesorii au punctat problemele din sistem, cum este salariul personalului auxiliar, condițiile de studii și trai ale studenților, statutul profesorului în societate, precum și au notat schimbările pozitive cum ar fi digitalizarea învățământului primar.

Cu ocazia Zilei internaționale a profesorului, Andrian Candu a înmânat distincțiile Parlamentului în semn de înaltă apreciere pentru contribuție substanțială în educația de calitate.

Printre laureați se numără președinta Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, Mariana Marin, rectorul Universității de Stat din Cahul, Andrei Popa, rectorul Universității de Stat din Comrat, Zaharia Serghei, profesorii universitari Otilia Dandara și Anatol Gremalschi, directorul Colegiului Financiar Bancar, Gabriel Palade, directoarea Colegiului Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală”, Lilia Răcilă, mai mulți profesori de la școli primare, licee, universități din diferite localități ale țării.

Ziua internațională a profesorilor este sărbătorită anual pe 5 octombrie, începând din 1994, conform unei decizii UNESCO. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu