Buliga: "Pensiile nu asigură astăzi o bătrâneţe decentă cetăţenilor Moldovei"

“Pensiile nu asigură astăzi o bătrâneţe decentă cetăţenilor Moldovei. Avem în ţară o discrepanţă prea mare între pensiile mari şi pensiile mici. Sistemul de pensionare este inechitabil bazându-se pe diferite condiţii de ieşire la pensie a unor categorii”. Declaraţia aparţine ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga şi a fost făcută astăzi, 16 martie, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Ministrul susţine că vârsta de pensionare existentă în Republica Moldova, de 57 şi de 62 de ani, este o vârstă relevantă.

“Atâta timp cât speranţa de este foarte scăzută, atâta timp cât noi avem aceste inechităţi care într-un fel sunt un şir de rezerve interne care ne-ar permite revigorarea fondului de asigurare cu pensii, eu cred că noi trebuie să mergem pe calea unor reforme”, a mai precizat Buliga.

Amintim că sâmbătă Executivul a aprobat un proiect de lege care prevede, treptat, unificarea condiţiilor de asigurare cu pensii pentru categoriile care au avut privilegii până acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu