Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, RENOVAT în continuare. Cum va arăta la final

Embed:

Principala arteră a Capitalei, bulevadrul Ştefan cel Mare şi Sfânt, se va schimba la faţă. Odată cu renovarea drumului, autorităţile intenţionează să schimbe şi aspectul estetic al străzii. După afişele publicitare, vor fi demontate şi gheretele.

Cei peste 50 de proprietari ai chioşcurilor îşi vor putea vinde marfa pe străzile de la marginea oraşului.

După renovare, pe bulevardul Ştefan cel Mare vor fi amenajate parcări şi piste pentru biciclişti, iar trotuarele vor fi mai late. Până atunci, autorităţile au planificat mai multe lucrări.

Până la sfârşitul verii, vor fi demontate toate afişele publicitare prinse de faţada clădirilor.

"Ar fi bine să fie demontate, toate afişele acestea care sunt mari. Nu sunt estetic frumos. Ar fi bine ca să fie afişate totuşi, dar în altă formă să nu încurce ", a spus o tânără. 

"Aleea trebuie să fie frumoasă nu cu toate ieşirile astea. Fiecare îşi constuieşte cum îi doreşte inima. Clădirile sunt frumoase, dar atârnă toate lucrurile astea de prisos", zice un tânăr.

Autorităţile vor demonta şi gheretele de pe bulevard. Chioşcurile vor fi strămutate pe alte străzi de la periferia oraşului. Decizia îi nemulţumeşte pe proprietarii afacerilor.

"Incomod o să fie, fiindcă am cumpărători permanenţi. Ştiu că eu sunt la ora 08:00 sunt şi o cafeluţă, o plăcinţică. Ei permanent ştiu că eu sunt la serviciu", a zis o vânzătoare. 

"O să fie încă mai mulţi şomeri decât sunt, fiindcă e un salariu stabil, ne plătesc bine" , a menţionat doamna.

Urmează să fie demolate, de asemenea, pragurile de la intrarea în clădiri a căror lăţime depăşeşete 80 de centimetri.

"Până când nu am auzit nimic. Cred că nu depăşeşte, dar cred că nu am fi de acord", a adăugat o femeie. 

Odată cu reparaţia bulevadrului, autorităţile vor să defrişeze şi 400 de copaci.

"Autorităţile de mediu au dat avizul, de acum la defrişare. Trebuie defrişaţi pentru că ei sunt şi uscaţi, şi înclinaţi, şi bolnavi. În locul lor o să fie plantaţia alţi arbori cu balot de pământ, de talie înaltă", a declarat şeful Întreprinderii "Spaţii Verzi" Chişinău, Eliferii Haruţa.

Funcţionarii nu vor renunţa la deciziile privind modernizarea arterei, chiar dacă există riscul ca agenţii economici să dea în judecată Primăria.

"Nu ne vom opri la absolut nimic. Vom merge înainte pentru a curăţa acest bulevard de gherete şi panourile de reclamă. Vrem ca să fie o stradă liberă pentru pietoni şi pentru biciclişti când vor fi construite şi pistele pentru biciclişti", a spus pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

De la deschiderea şantierului pe bulevadrul Ştefan cel Mare, Pretura Centru a evacuat 73 de panouri publicitare, iar 35 au fost scoase de proprietari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu