Bulevardul Ştefan cel Mare, la expertiză. Autorităţile municipale vor să afle cine se face vinovat de calitatea proastă a lucrărilor de reparaţie

Embed:
Autorităţile municipale vor să afle cine se face vinovat de calitatea proastă a lucrărilor de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală. La doi ani după finalizarea proiectului, o companie locală va preleva mai multe probe, pentru a stabili de ce au apărut denivelări în preajma staţiilor de aşteptare.

Lucrările de reparaţie au fost făcute de o companie românească, iar proiectul a fost realizat de Întreprinderea Municipală "Chişinău Proiect". Expertiza va fi efectuată de o companie din Moldova şi rezultatele au urma să fie gata peste câteva săptămâni. Responsabilii nu menţionează denumirea firmei şi nici nu spun cât va costa expertiza.

"Această expertiză ne va permite să luăm măsuri cu defecţiunile care sunt şi să putem folosi banii care au fost reţinuţi pentru garanţia bancară. Sper să ne reuşească până la capăt, compania să o scoată la capăt cu un rezultat, cu o concluzie, ca noi să putem, în baza concluziei, să determinăm cine e vinovat şi cine urmează să achite sau să plătească acele neconformităţi", a spus şeful Direcţiei Transport a Primăriei Chişinău, Adrian Boldurescu. 

Lucrările de reparaţie a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt au început în 2015, iar bugetul total s-a ridicat la 6,7 milioane de euro, bani alocaţi de BERD şi BEI. Strada a fost reparată timp de doi ani, de o companie din România. La scurt timp, însă, în preajma mai multor staţii de aşteptare au apărut denivelări.
loading...

Lasă un comentariu