Buletinele de identitate de mărimea unui card bancar au devenit REALITATE în Moldova. Ce părere au primii posesori (VIDEO)

Embed:

Moldovenii pot primi de astăzi buletine de tip nou. Acestea sunt mai mici şi conţin mai puţine informaţii cu caracter personal. Totodată, va fi modificat şi aspectul actului de identitate pentru apatrizi, refugiaţi, precum şi permisul de şedere.

Noul buletin de identitate are dimensiunile unui card bancar. Actul de identitate nu va conţine date despre starea civilă, copii şi evidenţa militară. Aceste informaţii nu se vor regăsi nici pe fişa de însoţire. Aceasta va fi utilizată doar pentru a vota şi pentru viza de reşedinţă.

Preţul buletinului de tip nou va rămâne acelaşi. Potrivit reprezentanţilor întreprinderii de stat "Registru", actele de identitate de tip nou au mai multe elemente de siguranţă.

"Primul element care sporeşte siguranţa este însăşi faptul că domiciliul este indicat pe actul de identitate şi nu în fişa de însoţire, mai sunt şi alte semne de protecţie, Holograma şi mai sunt niste elemente", a declarat şeful adjunct al Direcţiei Documentarea Populaţiei, Alexandru Doni.

Oamenii spun că le place cum arată noul buletin:

"E ca un card, e comod"

"Este mic, este uşor de utilizat. Cu mult mai sigur şi cu mult mai eficient, putem să-l purtăm cu noi"

"Arată la fel ca permisul de conducere. Îmi place că îmi încape în portofel"

Buletinele de tip vechi vor putea fi utilizate până la data expirării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu