Bugetul statului, mărit cu 260 milioane de lei în urma primei runde de privatizări din acest an

Embed:

Trei întreprinderi de stat au fost vândute în cadrul primei runde de licitaţii, care a avut loc astăzi, la Bursa de Valori. Este vorba de Centrul comercial "Unic", "Aeroport Catering" şi societatea pe acţiuni "Amelioratorul". În urma acestei licitaţii, statul a obţinut peste 260 de milioane de lei.

Centrul Comercial "Unic" la care statul deţine 85 la sută din pachetul de acţiuni a fost vândut la preţul iniţial de 252 de milioane de lei. Aceasta este cea mai mare întreprindere licitată astăzi.

Centrul Comercial "Unic" a fost deschis în anul 1945 şi are o suprafaţă de peste 26.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost scos la licitaţie de mai multe ori, însă, doar astăzi s-a găsit un cumpărător care este şi acţionarul unei bănci comerciale din ţară.

Cu peste 5 milioane de lei a fost vândută şi compania "Aeroport Catering", specializată în producerea şi livrarea alimentaţiei la sol şi la bordul aeronavelor. Persoana care a cumpărat firma nu a fost prezentă la licitaţie.

"Cineva care este foarte apropiat de acest business. - Credeţi că o să dezvolte, o să facă investiţii? - Cred că o să dezvolte şi o să menţionă activitatea", a spus brokerul Igor Cerlat. 

A treia întreprindere care a fost vândută cu aproape un milion de lei este şi "Amelioratorul" din oraşul Taraclia. Cumpărătorul s-a declarat mulţumit de achiziţie.

Preşedintele Bursei de Valori susţine că pentru prima zi de licitaţie rezultatele sunt bune.

"La această licitaţie au participat nişte pachete care au fost expuse pentru prima dată şi sperăm că vor avea succes macar din motivul că unul dintre cele mai mari pachete care a fost expus, pachetul SA Unic a fost vândut", a spus preşedintele Bursei de Valori a Moldovei, Corneliu Doru. 

În total la licitaţie au fost scoase 24 de întreprinderi, la jumătate dintre acestea cota statului depăşeşte 50 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu