"Bugetul Jocurilor Olimpice de la Soci va continua să crească şi după încheierea evenimentului sportiv"

Embed:

Bugetul Jocurilor Olimpice de la Soci, deja cea mai costisitoare ediţie de până acum, va continua să crească şi după încheierea evenimentului sportiv. Potrivit publicaţiei Bloomberg, în următorii trei ani, Rusia va cheltui estimativ şapte miliarde de dolari pentru întreţinerea noilor facilităţi şi infrastructurii adiacente. 

Fostul spion american Edward Snowden a sustras şi a dezvăluit mii de documente clasificate cu ajutorul colegilor săi de la Agenţia Americană pentru Securitatea Naţională. Informaţiile apar pe pagina online a postului de televiziune NBC. Aceeşi sursă notează că trei angajaţi ai agenţiei au fost, ulterior, sancţionaţi şi le-a fost retrasă autorizaţia de acces la documente secrete.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut Elveţiei să propună soluţii după referendumul la care votanţii s-au pronunţat pentru limitarea imigraţiei. Potrivit Agerpress, şeful executivului comunitar a mai avertizat autorităţile de la Berna că orice negociere în privinţa liberei circulaţii este exclusă.

După referendumul privind independenţa, Scoţia nu va opta pentru ieşirea din Uniunea Europeană, ci va lupta pentru integrarea sa ca membru independent. Declaraţiile au fost făcute de ministrul Energeticii, Industriei şi Turismului, citat de BBC. Plebiscitul care ar putea decide ieşirea Scoţiei de sub tutela britanică va avea loc în septembrie.

Cea de-a doua reuniune la nivel înalt, din această săptămână, dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud va avea loc azi, la punctul de frontieră de la Panmunjom. Potrivit RIA Novosti, cele două părţi vor discuta despre reunificarea familiilor separate de războiul coreean de la mijlocul secolului trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu