Bugetul de stat, prejudiciat cu milioane de lei. REACŢIA Ministerului Sănătăţii la cele invocate de PG

Embed:

Ministerului Sănătății și Agenția Achiziții Publice au organizat, acum doi ani, o licitaţie în urma căreia a fost cumpărat echipament medical pentru efectuarea expertizei genetice la un preț de trei ori mai mare decât cel ofertat de alți agenţi economici. Ca urmare, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ șase milioane de lei. Anunţul a fost făcut astăzi de către Procuratura Generală.

Mai mult, aparatele urmau să fie cumpărate abia după proiectarea și construcția sediului laboratorului genetic, însă acesta încă nu există. Din acest motiv, echipamentul nu poate fi utilizat.

Ministerul Sănătăţii infirmă informaţiile prezentate de Procuratura Generală. Reprezentanţii instituţiei spun că au participat doar la elaborarea strategiei de reformare a justiţiei, pentru anii 2011-2016, care prevedea achiziţionarea echipamentului.

"Achiziţia a fost efectuată de către centrul de medicină legală. Ministerul Sănătăţii nu a avut niciun om în acest grup de lucru în această achiziţie. Ministerul Sănătăţii nu are abilitatea să decidă cât costă echipamentul, care este  valoare lui, care sunt cerinţele specifice, s-au expus specialiştii. Noi nu am primit sesizări, dintre cele menţionate în comunicatul Procurarturii de la nici un agent economic  referitor la unele încălcări", a precizat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Nicolae Jelamschi.

Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu