Bugetul capitalei pentru 2014: Unde se vor cheltui cei mai mulţi bani

Embed:

Consilierii municipali vor examina, astăzi, proiectul bugetului capitalei pentru 2014. Pentru anul viitor sunt planificate venituri în valoare de peste două miliarde 660 de milioane de lei. Totodată, cheltuielile urmează să depăşească veniturile cu puţin peste 139 de milioane de lei, constituind două miliarde 800 de milioane de lei.

Diferenţa dintre cheltuieli şi venituri urmează a fi acoperită cu bani proveniţi din vânzarea patrimoniului public şi credite externe.

Astfel, cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru învăţământ - un miliard 190 de milioane de lei, urmează domeniul asistenţei sociale, cu aproape 250 de milioane de lei. Pentru cultură autorităţile municipale îşi propun să cheltuiască aproape 108 milioane de lei, iar pentru ocrotirea sănătăţii - aproape 52 de milioane de lei. Pentru întreţinerea şi reparaţia capitală a drumurilor sunt prevăzute aproape 215 milioane de lei, salubrizare şi deszăpezire - aproape 37 de milioane de lei, iluminare - 93 de milioane de lei, iar asamblarea troleibuzelor - 50 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu